Sok KKV tévesen azt gondolja, túl kicsi, hogy őt támadják

Tévedünk, ha azt hisszük, vállalatunk túl kicsi ahhoz, hogy a kiberbűnözők érdeklődését felkeltse. A Sectigo friss kutatása szerint a kis- és közepes méretű vállalatok is fontosak a hackerek számára, így gyakran támadások kereszttüzében találják magukat.

Az 500 alkalmazottnál kevesebbet foglalkoztató vállalatokat is sűrűn támadják a hackerek, az áldozatok számára gyakran katasztrofális következményekkel. A következtetések egy 1167 biztonsági szakértő megkérdezése alapján készített kutatásból származnak. A megkérdezett szakemberek közel fele úgy gondolja, hogy túl kicsi a cége ahhoz, hogy a hackerek számára érdekes legyen. Emellett a megkérdezettek közel háromnegyede (73 százaléka) úgy véli, hogy cégénél hatékonyan képesek menedzselni az IT biztonsági kockázatokat.

A tények mást mutatnak

Az adatok azonban mást mutatnak, hiszen a kutatók azt is megkérdezték, hogy volt-e az elmúlt időszakban valamilyen informatikai incidens a vállalatnál. A cégek felénél tapasztaltak valamilyen biztonsági incidenst, az esetek 20 százalékában az elmúlt 12 hónapban történt az eset. A megkérdezett vállalatok közel felénél weboldalukat legalább havonta egyszer éri támadás, gyakran kártevő telepítésével, adatszivárgással és brute force belépési próbálkozásokkal találkoznak.

Azoknak a vállalatoknak több mint a fele, amelyek a közelmúltban tapasztaltak valamilyen biztonsági incidenst, sérülékenynek érzik magukat egy támadással szemben. Ezzel szemben a támadást nem tapasztaló cégek 30 százaléka nem aggódik, biztonságban érzi magát. Az összes megkérdezett szervezet közel egyharmada komolynak nevezte a támadás következményeit.

Mérettől függetlenül, bárki lehetséges célpont

A tapasztalat azt mutatja, hogy cégmérettől függetlenül minden vállalat lehet célpont. A támadók egyre kitartóbbak, és egyre szofisztikáltabb támadásokat indítanak, így fontos naprakész védelmi megoldások segítségével csökkenteni a kockázatokat.

Forrás: az ITProPortal.com cikke

A cikkhez a lap alján tud hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatja.

Ha tetszett a cikk:


Ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sok KKV tévesen azt gondolja, túl kicsi, hogy őt támadják
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.