Rövid idő alatt kétszer is sikeresen megtámadták az Acer-t

Októberben kétszer is sikeres támadás érte a tajvani számítógépgyártó céget, arról nincs szó, hogy a figyelem felkeltésén túl milyen más céljaik voltak a hekkereknek.

A Desorden csoport támadta meg mindkét esetben az Acer számítógépgyártó vállalatot: október első felében az Indiában található irodákat, míg október közepén a tajvani képviseletet. A hekkercsapat közleményében azt mondta, hogy a második sikeres támadással az szerették volna bizonyítani, hogy az Acer rendkívül elmaradott adatvédelem és kiberbiztonság területén, és gyakorlatilag sérülékeny szerverek globális hálózatát működteti.

A vállalat szóvivője, Steven Chung megerősítette, hogy a vállalat a közelmúltban két támadást is észlelt. Az indiai támadás során az értékesítés utáni rendszerekbe hatoltak be a támadók. Az incidens során ügyféladatok is a hekkerek kezébe kerülhettek, az érintett ügyfeleket értesítették. A támadók 60 GB-nyi adatot loptak el a cégtől. A tajvani irodák elleni támadás az ügyfelek adatait nem érintette. A cég szóvivője szerint a két támadás érdemben nem befolyásolta a vállalat napi működését.

Arról nincs adat, hogy a figyelem felkeltésén túl milyen más céljaik lettek volna a támadóknak.

Kiberbiztonsági szempontból idén eléggé rájárt a rúd a tajvani cégre: a mostani támadásokat megelőzően, márciusban zsarolóvírusos támadás áldozatai lettek. Akkor a támadók hihetetlenül sok pénzt, közel 50 millió dollár (15,7 milliárd forint) váltságdíjat kértek. Arról nincs adat, hogy a vállalat kifizette vagy sem ezt az összeget.

A cikk forrása: ZDnet

A cikkhez a lap alján tud hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatja.

Ha tetszett a cikk:


Ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rövid idő alatt kétszer is sikeresen megtámadták az Acer-t
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.