Hőhullámoktól szenved a felhő – térdelnek az adatközpontok

A két nagy felhőszolgáltató kedden hűtéssel kapcsolatos meghibásodásokról számolt be londoni adatközpontjaiban a rekkenő hőség következtében.

Az Egyesült Királyság keddi rekordhőmérséklete térdre kényszerítette a Google és az Oracle adatközpontjait, megzavarva ezzel egy sor felhőszolgáltatást. 

A Google Cloud jelentése  szerint az egyik londoni épület hűtéssel kapcsolatos meghibásodása június 19-én délelőtt kezdődött. Az épület ad otthont a Google Cloud europe-west2-a zónája kapacitásának egy részének. 

Délután 3:30-kor a probléma csak részben oldódott meg, a legtöbb ügyfél virtuális gépeket tudott elindítani az europe-west2 minden zónájában. Az europe-west2-a zónában egyes ügyfelek továbbra is problémákat tapasztaltak a Google Compute Engine (GCE), a Persistent Disk és az Autoscaling terén.

Eközben az Oracle közölte , hogy az Egyesült Királyság déli (London) adatközpontjában a hűtési infrastruktúra egy részében problémák merültek fel kedden a régióban tapasztalható szezonális hőmérséklet miatt. Egyes ügyfelek nem tudták elérni vagy használni a régióban tárolt Oracle Cloud Infrastructure erőforrásait.

22:16 állás szerint az érintett hűtési infrastruktúra egy részét visszaállították működőképes állapotba. „Folytatjuk a javítási munkákat, hogy tovább csökkentsük az üzemi hőmérsékletet és mérsékeljük a szervizhatásokat” – nyilatkozta az Oracle. 

A cikk forrása: ZDNet

A cikkhez a lap alján tud hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatja.

Ha tetszett a cikk:


Ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hőhullámoktól szenved a felhő – térdelnek az adatközpontok
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.