Sérülékeny az amerikai vészhelyzeti riasztási rendszer

Az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma (DHS) figyelmeztetett az amerikai Vészhelyzeti Riasztási Rendszer (EAS) kódoló/dekódoló eszközeinek kritikus biztonsági réseire.

Az EAS egy amerikai nemzeti figyelmeztető rendszer, amely lehetővé teszi az állami hatóságok számára, hogy vészhelyzet esetén 10 percen belül információt terjesszenek a lakosság részére. Az ilyen riasztások megszakíthatják a rádió és a televízió adást, hogy vészhelyzeti információkat sugározzanak.

A rendszerben jelenlévő sérülékenységek kihasználásával azonban akár hamis riasztások és hamis információk is kiadhatóak a nemzeti kábel- és rádió hálózatokon keresztül.

A hibák részleteit az azokat felfedező kutatók egyelőre titokban tartották, hogy megakadályozzák azok rosszindulatú kihasználását, de a csütörtökön kezdődő, Las Vegasban megrendezésre kerülő DEF CON konferencián várhatóan igazolják azok létezését.

A hivatalos figyelmeztetésben a Szövetségi Vészhelyzet-kezelési Ügynökség (FEMA) azt javasolja az érintett résztvevők számára, hogy frissítsék az EAS-eszközöket a legújabb szoftver verziókra, biztosítsák őket tűzfallal, és figyeljék, vizsgálják meg a naplókat, hogy nem mutatnak-e jogosulatlan hozzáférést.

A cikkhez a lap alján tud hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatja.

Ha tetszett a cikk:


Ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sérülékeny az amerikai vészhelyzeti riasztási rendszer
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.