Sok lehet a bug a Windows 11 legújabb frissítésében

Lehet, hogy érdemes várni egy kicsit a Windows 11 legújabb frissítésének a telepítésével, a ZDNET cikke szerint túl sok újdonság viselkedik egyszerű bug-ként.

Az előzmény, hogy hónapokig tartó bétatesztelés után a Microsoft hivatalosan is kiadta a Windows 11 24H2 néven ismert, 2024-es fő frissítését. A Windows 11 24H2 néven ismert legújabb verzió továbbfejleszti a Copilot AI-t , feldobja a File Explorert, gyorsabb teljesítményt és nagyobb stabilitást ígér, és további fejlesztéseket is bevezet.

Miután a frissítés minden Windows 11-felhasználóhoz eljut, előfordulhat, hogy megjelenik a számítógép Windows Update képernyőjén. De mielőtt belevágna a 2024-es frissítésbe, érdemes újragondolnia, és várnia a javításig a telepítéssel. Ennek az az oka, hogy az új verzió számos olyan hibát tartalmaz, amelyek megakadályozhatják a Windows rendes használatát.

Az új verzióban a felhasználók eddig ezeket a problémákat jelezték:

Rendszerfájl-ellenőrző hiba

Az SFC néven ismert Windows rendszerfájl-ellenőrző megvizsgálja a meghajtón a sérült rendszerfájlokat, és megpróbálja kijavítani vagy kicserélni a problémás állományokat. Az sfc /scannow parancs azonnali futtatása elindítja a vizsgálatot. Ha sérült fájlokat talál, az SFC automatikusan kijavítja azokat. Futtassa újra a vizsgálatot, és a rendszernek most tiszta állapotot kell kapnia.

A Windows 11 2024-es frissítésével azonban a rendszerfájl-ellenőrző hamis pozitív üzenetek hurkába kerül . Nem számít, hányszor futtatja az eszközt, azt fogja mondani, hogy sérült fájlokat talált és javított.

A Windows 11 2024-es frissítése 8,63 GB-os frissítési gyorsítótárat hagy maga után, amelyet látszólag nem lehet törölni a szokásos eltávolítási módszerekkel. Ennek bizonyítékaként a merevlemezen lévő szabad terület mennyisége nem változik, miután megpróbálta törölni ezt a gyorsítótárat. A Microsoft azonban megerősítette, hogy ez egy jelentési hiba. A „Windows Update Cleanup” opció kiválasztása a Lemezkarbantartó futtatásakor valójában eltávolítja a gyorsítótárat. A tisztítóeszköz tévedésből azt jelenti, hogy a felszabadult lemezterület még elérhető a tisztításhoz.

Az Easy Anti-Cheat néven ismert program automatikusan települ néhány online játékhoz, hogy megakadályozza a csalást. A Windows 11 új frissítése azonban nem működik jól ezzel a szoftverrel, mivel a felhasználók – ritkán, de – megtapasztalhatják a rettegett kék képernyős halált a Microsoft szerint.

Az Easy Anti-Cheat összeütközésen túl más helyzetek is vezethetnek a kék képernyős halálhoz a Windows 11 2024-es frissítésben. Az Intel és a Microsoft összeférhetetlenségi problémákat fedezett fel az Intel Smart Sound Technology (Intel SST) egyes illesztőprogramjainál az Intel 11. generációs Core processzoraiban. Az érintett illesztőprogramot és Windows 11 24H2 rendszert futtató emberek kék képernyőt kaphatnak. A Windows Latest forrásai szerint a Microsoft állítólag tisztában van a 24 órás frissítés hibájával, amely bizonyos Western Digital SSD-ket tartalmazó PC-k kék képernyőjét okozza .

A Windows Latest szerint a Windows 11 24H2 és más friss Windows-frissítések hibája miatt az egérmutató vagy a kurzor eltűnik a Chromium-alapú alkalmazásokban, például a Google Chrome-ban és a Microsoft Edge-ben. A hiba csak akkor fordul elő, ha egy szövegbeviteli mezőt használ, bár van rá megoldás, amelyet a Windows Latest a cikkében ismertet.

Néhány ember, aki telepítette a Windows 11 2024-es frissítést, arról számolt be, hogy internetkapcsolataik hibásak . Amint azt a Windows Report felfedezte , úgy tűnik, hogy az emberek etherneten vagy Wi-Fi-n keresztül tudnak csatlakozni, de nem kapnak érvényes IP-címet, ezért nem tudnak internet- vagy hálózati kapcsolatot létesíteni. Sem az illesztőprogramok vagy a firmware frissítése, sem a hálózati kapcsolat visszaállítása nem oldja meg a problémát.

A Microsoft szerint a Windows 11 24H2 rendszerre való frissítés után előfordulhat, hogy az ujjlenyomat-érzékelők korlátozott számú számítógépen nem reagálnak. Ha lezárja az eszközt, majd ujjlenyomat-leolvasással próbálja feloldani, a hitelesítés meghiúsul, és másik módszert kell választania a bejelentkezéshez.

A Windows vágólap-előzményei jó eszköz a másolt vágólap-elemek előzmények több eszközön történő tárolására és szinkronizálására. Sajnos, a Windows 11 legújabb frissítése megszakítja a vágólap előzményeit, legalábbis néhány ember számára.

Amint azt a Windows Latest is észrevette , több tucat felhasználó számol be különböző online fórumokon arról, hogy az eszköz továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a vágólap előzményei üresek, noha egy vagy több elemet már másoltak rá. Bár úgy tűnik, hogy ez a hiba csak kis számú felhasználót érint, a Windows Insider tesztelői már néhány hónappal ezelőtt jelezték.

Ez csak néhány a Windows 11 2024-es frissítésével kapcsolatos hibák közül, amelyek a Microsoftot és felhasználóit sújtják. A Microsoft számos mást is felsorolt ​​az Ismert problémák és értesítések oldalán.

Forrás: ZDNET

A cikkhez a lap alján tud hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatja.

Ha tetszett a cikk:


Ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük