Frissítés a G DATA 14.3-as vállalati verzióra

Az alábbi cikkben ismertetjük a G DATA vállalati termékeinek frissítését 14.3 verzióra. Az útmutatóban leírtak abban az esetben alkalmazhatóak, ha a vállalati termékből a 12.x, a 13.x vagy a 14.x verziók valamelyik van telepítve. 

A frissítés előtti tudnivalók

Javasolt mentést készíteni az adatbázisról. Ehhez először zárja be a G DATA Administrator programot, majd navigáljon a C:\Program Files (x86)\G DATA\G DATA AntiVirus\ManagementServer mappába, és indítsa el a GData.Business.Server.Config.exe alkalmazást. 

Az alkalmazás indítása után készítsen egy mentést az adatbázisról. A párbeszéd különböző lehetőségeken vezeti keresztül, lehetősége lesz a mentést külső vagy belső meghajtóra mentenie. 

A programfrissítések beállításait a G DATA Administrator programban, az Options > Server settings > Software updates útvonalon találja. 

A G DATA kliensek frissítésére vonatkozó beállításokat a G DATA Administrator programban a Client settings > General > Updates útvonalon találja.

A kliensekre a programfrissítés telepíthető automatikusan vagy manuálisan. Az automatikus frissítés során a szoftver Staged distribution (lépcsős terjesztés) funkciója használt. Ha a Staged distribution funkciót nem használja, javasolt a manuális frissítés. A különböző klienscsoportokra vagy kliensekre egyesével vagy csoportonként telepítheti a frissítéseket.

Frissítés a 14.3-as verzióra

A frissítésnek két módja van:

  • Az Internet Update alkalmazás segítségével
  • A telepítőcsomag (setup.exe) segítségével

Online frissítés

Az online frissítés előtt győződjön meg arról, hogy bezárta a G DATA Administrator programot. Az Internet Update alkalmazás a Start Menüben a Minden program > G DATA > G DATA ManagementServer útvonalon található. 

Az alkalmazás elindítása után válassza ki az Update program files (server) lehetőséget. Ez a funkció letölti és telepíti a G DATA ManagementServer frissített komponenseit. A G DATA ManagementServer SQL adatbázisa a folyamat során frissítésre kerül. A G DATA kliensek frissített komponensei szintén letöltésre kerülnek, de e lépcső során még nem kerülnek telepítésre. 

A frissítési folyamat befejezése után válassza ki az Update program files (client) lehetőséget a G DATA Exchange Mail Security komponenseinek frissítéséhez. A G DATA kliensek (G DATA Security Client) és a G DATA Exchange Mail Security frissítésének folyamata a helyi beállításoknak megfelelően zajlik le.

Telepítés a telepítőcsomag segítségével

Töltse le a telepítőcsomagot a G DATA weboldaláról, és kitömörítés után futtassa a INT_B_FUL_MMS.exe fájlt. A frissítés folyamata elindul. A párbeszédablakban válassza a Standard update lehetőséget. Fogadja el a végfelhasználói szerződést, majd a frissítés végén zárja be a párbeszédablakot.

Legjobb gyakorlatok 

A zökkenőmentes átállás érdekében azt javasoljuk, hogy a frissítést először a kliensek tesztelésre kiválasztott kisebb csoportján végezze el. Ebben az esetben ha bármilyen hibára fény derül, nem kell több telephelyen vagy irodában hibaelhárítást végeznie.

A tesztelésre kiválasztott csoport lehet egy kifejezetten erre a célra telepített klienscsoport, de lehet a munkavégzésre használt kliensek kisebb csoportja is. Mindkét esetben fontos, hogy olyan gépekről legyen szó, amelyek hardveres és szoftveres konfigurációja jól jellemzi a hálózat gépeit.

A tesztelés javasolt ideje minimum néhány nap, a maximális időre nincs legjobb szabály. Amennyiben nem tapasztal hibát, a frissítés a hálózat többi részére is eljuttatható. 


Ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Frissítés a G DATA 14.3-as vállalati verzióra
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.