Gyermekgúnyolók a Facebookon

Egy Facebook csoportot azzal vádolnak, hogy kisgyermekek fotóit lopták el a felhasználók profiljaiból, méghozzá azzal az alantas célból, hogy gúnyt űzzenek belőlük.

Védelem nélküli fotókat szereztek meg, olyan gyermekekről, akiket ők csúnyának véltek, majd kiposztolták a képeket, hogy a nevetség tárgyává tegyék őket.

Néhány fotót át is szerkesztettek úgy, hogy a gyermekek mellé tettek egy-egy rajzfilmfigurát, hogy felhívják a figyelmet az általuk gondolt hasonlóságra. Persze ez a képlopó akció nem töltötte el boldogsággal a szülőket, akik felfedezték a gyermeküket kifigurázó fotókat.

Gyanútlanul tettem fel képeket a fiam első oviban töltött napjáról vagy új ruhájáról, vagy akármiről, hogy a barátaink láthassák. Álmomban sem gondoltam volna, hogy létezik egy csoport, amely arra megy, hogy megszerezze ezeket, majd gúnyolódjon a gyerekeken” – nyilatkozta az egyik anya, aki felfedezte gyermekét az oldalon. „Ez egy olyan dolog, amit egy anya vagy egy felnőtt nő nem tenne!

Az oldalt elvileg már lelőtte a Facebook, és állításuk szerint vizsgálják az ügyet. Ez az incidens is tanulságos emlékeztetőül szolgálhat, hogy a Facebook felhasználók nem hanyagolhatják el, hogy pontosan beállítsák adatvédelmi beállításaikban, hogy az „ismerősök ismerősei” ne férhessenek hozzá a megosztott tartalmaikhoz. Ha ezek nincsenek megfelelően beállítva, minden megtalálható rólunk, és mint ez a kegyetlen tréfát űző oldal is jelzi, bármit megtehetnek a megszerzett információval!

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Gyermekgúnyolók a Facebookon
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.