Több mint 22 ezer USB kulcs és 1000 okostelefon tűnik el évente az angol ruhatisztítókban

Az egyik legnagyobb biztonsági kockázatot az érzékeny információkat tartalmazó elveszett eszközök tömegei jelentik. Ezek között akadnak laptopok, okostelefonok, hordozható merevlemezek, tabletek és USB kulcsok.

Egy felmérés szerint egyedül az Egyesült Királyságban a ruhatisztítók alkalmazottai 22 266 darab USB kulcsot és 973 darab okostelefont találtak 2015-ben.

Ami még rosszabb, az az, hogy ezen eszközök 45%-a különböző okokból, akár szándékosan, akár véletlenül, de soha nem került vissza tulajdonosaikhoz.

6360843_m

Ez azt jelenti, hogy kb. 10 000 db, gyakran bizalmas adatokat tartalmazó USB meghajtó kerül rossz kezekbe, akik aztán a cégek megzsarolására vagy a feketepiacon történő értékesítésre használják fel az ölükbe pottyant információt.

És senki ne higgye, hogy a majdnem 1000 elveszett okostelefon biztonságban van csak azért, mert le vannak védve jelszóval. Ha valaki megtudja azt, hogy a telefonon található információ értékesebb lehet, mint maga a készülék, biztosak lehetünk benne, hogy talál módot a jelszó megkerülésére is.

Az 500 angliai ruhatisztítót érintő felmérés a biztonsági kockázatok feltárása mellett meg is nevettette a kutatókat. Ugyanis a tisztításra váró ruhákban nem csak információt hordozó eszközöket, de sok egyéb furcsa dolgot is találtak az alkalmazottak. A hosszú lista tartalmazott Viagra bogyókat, óvszerek széles választékát, műfogsort, lasagnét és még egy döglött patkányt is…

Forrás: Softpedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Több mint 22 ezer USB kulcs és 1000 okostelefon tűnik el évente az angol ruhatisztítókban
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.