Vírusok észlelése VS. számítógép lassítása

Fontos vizsgálatot végzett el a Virus Bulletin nemrég: összehasonlította a vírusirtó szoftvereket aszerint, hogy hány kártevőt ismernek fel, illetve mennyire lassítják le a számítógépet.

Rendkívüli hír számunkra is, hogy a Virus Bulletin vizsgálata visszaigazolta a hosszú termékfejlesztés eredményét! A G DATA az első helyen végezett: alig lassítja le a számítógépet, miközben a legtöbb kártevőt ismeri fel a konkurens termékek közül.

Érdemes megnézni, hogy népszerű konkurenseink – például az ESET, a Panda és az AVG – mennyivel jobban leterhelik a számítógépet, miközben nálunk lényegesen kevesebb kártevőt ismernek fel.

(Az alábbi teljes ábrán a függőleges tengelyen lévő 0 jelenti azt, ha egy termék nincs hatással a gép működésére.)

A G DATA körülbelül 4,5 százalékkal lassítja a gépet (ESET NOD32 32 százalékkal, a Panda pedig 40 százalékkal), miközben a kártevők 97 százalékát felismeri (ESET NOD32 94%, Panda 86%).

A Kaspersky 55 százalékkal lassítja a gépet, a szintén népszerű AVG pedig majdnem 70 százalékkal, miközben szintén kevesebb kártevőt ismer fel, mint a G DATA. Az Avast nem fért rá a grafikonra: 606 százalékkal lassította a vizsgált műveletek elvégzését.

Az értékek a Windows Defender használatához vannak viszonyítva, a tesztet a Virus Bulletin Windows 8.1 Pro operációs rendszeren végezte el.

 

 

A számítógép lassítása

Az alábbi grafikonon kizárólag a termékeknek a számítógépre gyakorolt lassító hatása látható (a kisebb oszlop a jobb eredményt jelenti).

Fontos megjegyezni, hogy bizonyos termékek nem fértek rá a grafikonra. Az AVAST majdnem 606 százalékkal lassította a gépeket, a Lavasoft különböző verzió pedig körülbelül 2000 százalékos lassítással tették lehetetlenné a munkavégzést.

A kártevők felismerése

Végül az alábbi grafikonon néhány ismert vírusvédelmi szoftver teljesítményét emeltük ki, a reaktív – hagyományos vírusvédelem – összehasonlítása alapján.

185 Comments

  1. Gergő Gulyás szerint:

    Eset nod32-nél maradok!

  2. Attila Gergő szerint:

    Én NOD 32-öt használok abból is a legújabb verziót és semmit sem lassít a gépen! De ha valami nem stimmel valamelyik oldalon akkor azt tuti egyből megtalálja. Próbáltam már sok mindent de a NOD 32 lett a befutó!

  3. László Pető szerint:

    Szeretem a G datát, de ne túlozzunk. Itt egy link, ami nem koholmány. Meg kell nézni, a G Datát nem is említik, ez fura nem??? Az Eset ennél a tesztnél rendesen odaver egy pár nagy vírusirtónak.Link: https://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2016/05/avc_per_201604_en.pdf

  4. A G Data egy kalap szar!Letöltöttem és azóta nem tudom használni a gépem!Semmit nem lehet megnyitni rajta!Bassza meg az anyjáz aki kitalálta és reklámozza!!!!

  5. Ticsa szerint:

    Mi a vélemény? Iobit malwarwe fighter pro. nekem ez van win10 64bit zökkenő mentes naponta frissül.

    • Petranyi.Szell.Andras szerint:

      Az iObit szoftvereiben lehetséges kártevő. Kínai gyártó, nem megbízható igazán. Érdemes mást választani.

  6. varvizib szerint:

    A 600 %-os sebesség csökkenés az mit jelent?

    Nem tudom értelmezni, mert ha a számítógép sebessége 100 %-kal csökken, azzal már nullázódik. Vagy ezt most hogy kell érteni?!

    • Petranyi.Szell.Andras szerint:

      Azt, hogy egy adott feladat végrehajtása 1 másodperc helyett 6 másodpercig tart. Mondjuk megnyitni egy Word dokumentumot.

    • varvizib szerint:

      Nem kérdeztem semmit, megtaláltam hogy a Windows Defenderhez kell viszonyítani.

  7. Zoltán Ádám szerint:

    A világ legjobb irtója jelenleg az ESET smart security.. Felesleges volt feltenni a kérdést eleve.

  8. Farkas István szerint:

    Nagyon le lassult a gépem,át futtattam az Avastot semmit sem talált!Aztán a NODT-ot az sem!Le töltöttem az ingyenes próbaverziót,két vírust és négy hibát talált,amiket ki is javított,most “szárnyal” a gépem!Kár,hogy fizetős, ha le jár a harminc nap !!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vírusok észlelése VS. számítógép lassítása
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.