Vírusok észlelése VS. számítógép lassítása

Fontos vizsgálatot végzett el a Virus Bulletin nemrég: összehasonlította a vírusirtó szoftvereket aszerint, hogy hány kártevőt ismernek fel, illetve mennyire lassítják le a számítógépet.

Rendkívüli hír számunkra is, hogy a Virus Bulletin vizsgálata visszaigazolta a hosszú termékfejlesztés eredményét! A G DATA az első helyen végezett: alig lassítja le a számítógépet, miközben a legtöbb kártevőt ismeri fel a konkurens termékek közül.

Érdemes megnézni, hogy népszerű konkurenseink – például az ESET, a Panda és az AVG – mennyivel jobban leterhelik a számítógépet, miközben nálunk lényegesen kevesebb kártevőt ismernek fel.

(Az alábbi teljes ábrán a függőleges tengelyen lévő 0 jelenti azt, ha egy termék nincs hatással a gép működésére.)

A G DATA körülbelül 4,5 százalékkal lassítja a gépet (ESET NOD32 32 százalékkal, a Panda pedig 40 százalékkal), miközben a kártevők 97 százalékát felismeri (ESET NOD32 94%, Panda 86%).

A Kaspersky 55 százalékkal lassítja a gépet, a szintén népszerű AVG pedig majdnem 70 százalékkal, miközben szintén kevesebb kártevőt ismer fel, mint a G DATA. Az Avast nem fért rá a grafikonra: 606 százalékkal lassította a vizsgált műveletek elvégzését.

Az értékek a Windows Defender használatához vannak viszonyítva, a tesztet a Virus Bulletin Windows 8.1 Pro operációs rendszeren végezte el.

 

 

A számítógép lassítása

Az alábbi grafikonon kizárólag a termékeknek a számítógépre gyakorolt lassító hatása látható (a kisebb oszlop a jobb eredményt jelenti).

Fontos megjegyezni, hogy bizonyos termékek nem fértek rá a grafikonra. Az AVAST majdnem 606 százalékkal lassította a gépeket, a Lavasoft különböző verzió pedig körülbelül 2000 százalékos lassítással tették lehetetlenné a munkavégzést.

A kártevők felismerése

Végül az alábbi grafikonon néhány ismert vírusvédelmi szoftver teljesítményét emeltük ki, a reaktív – hagyományos vírusvédelem – összehasonlítása alapján.

185 Comments

  1. Szabó István szerint:

    Nekem az a bajom hogy 2 gépre vásárolt licenszem van,Total protection,de a második gépemre nem engedi a jelszószéfet létrehozni! Mi lehet a megoldás?

  2. “When G Data changed from using two third-party engines to a combination of Bitdefender and the company’s own in-house technology” hmmm….

  3. Pedig torrent megy crack is akad gamehoz. Kivételhez adva ha muszáj.

  4. Panda 2016 hiba nélkül testreszabható gyors és nincs virusom.

  5. Domján János szerint:

    Gyula ,nagyon jól meg fogalmaztad!!!

  6. Tomcsik Gyula szerint:

    g data olyan mint a gumijavitó,,,elöre kiszorja a szöget az útra hogy legyen kliens…

  7. Ticsa szerint:

    Köszi a választ. Kipróbáltam a G datát nagyon jó. Igaz az eredeti vírusírtómat és egyébb hozzákapcsolódó programokat vírusnak jelezte, de ez a vírusmintáknak köszönhető.Ezért karnténba rakattam azóta is fut párhuzamosan a kettő.

    • Kedves Ticsa,

      Egy gépen egyáltalán nem tanácsos két vírusirtó szoftvert használni. Ezek feltehetően össze fognak akadni, és rossz esetben a gépet el sem lehet majd indítani, csak csökkentett módban, vagy indítólemezről. A G DATA mellé felesleges más védelmi programot telepíteni, ezért azt javasoljuk, hogy az előző vírusirtódat távolítsd el!

  8. Tomcsik Gyula szerint:

    20 éve foglalkozom a számitástechnikával..van végzettségem is.nos a legtöbb virust pont a virusvédelemmel ellátott cégek készitik.igy tegyek szert kliensekre..a másik vannak ingyenes verziok is ami az átlag felhasználoknak tökéletesen megfelel..a legtöbb virust windowsra irják,igy én 5 éve linuxot használok..meg kell mondanom nem könnyü irni virust rá..nagyon nehéz..igy ritka is..

    • Kedves Tomcsik Gyula, teljesen igazad van. A G Data emellett részt vesz a globális chemtrail programban is, közvetlenül az Angela Merkel által vezetett illumuninátus felkérésére. A programot személyesen koordinálja Kai Figge, a G Datát megalapító reptilián. 😉

  9. Róbert Szabó szerint:

    Gdata teszternek nem lehet jelentkezni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vírusok észlelése VS. számítógép lassítása
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.