Japán vírussal védekezne a kibertámadások ellen

Védekezési célokra használná a japán kormány azt a vírust, melyet a szigetország vállalkozásaival együtt dolgozna ki. A védekező kártevő a szigetország kibervédelmi stratégiájának része.

A The Japan Times újság szerint a japán kormány egy vírust szándékozik kifejleszteni. A szigetországban a katonaság hagyományosan a védelemre összpontosít. A magáncégek segítségével kifejlesztendő kártevőt szintén védelmi célokra használnák, és a kormányzati előírások szerint kizárólag országok vagy országokkal felérő óriásszervezetek ellen vetnék be olyankor, ha az országot kibertámadás éri.

Japán katonasága eddig nem fordított kiemelt figyelmet a kibervédelemre, de a bejelentett tervek szerint a közeljövőben a hagyományos területeken túl a kibertérben való védekezési képességeiket is fejlesztenék. Noha Japán technológia-orientált, a katonaság el van maradva a vezető országok kiberfelkészülési szintjétől.

Ezért a katonaság többek között azt tervezi, hogy 150-ről 220-ra növelné a kiberbiztonsággal foglalkozó szakemberek számát. Összehasonlításképp az Amerikai Egyesült Államok kiberhadserege 6200 főt számlát, Észak-Korea 7000 embert foglalkoztat ezen a területen, míg Kínában 130 ezer foglalkoznak IT biztonsággal a katonaságon belül.

Miután az informatika a mindennapok alapinfrastruktúrájává vált, a kormányzatok és a katonaságok világszerte kiemelt figyelmet tulajdonítanak az IT biztonság területének. Blogunkban nemrég írtunk arról, hogy a francia kormány saját üzenetküldő alkalmazást fejlesztett ki az állami apparátusban dolgozók számára, amit aztán egy fehérkalapos hacker rögtön fel is tört.

A cikkhez a lap alján tud hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatja.

Ha tetszett a cikk:


Ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Japán vírussal védekezne a kibertámadások ellen
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.