A G DATA Internet Security két független tesztintézet vizsgálatain maximálisan elérhető eredményt és minősítést ért el. Az eredményekről Thomas Siebert-tel, a G Data Cyber Defense védelmi technológiák vezetőjével beszélgettünk.

A G DATA ismét kiváló eredményeket ért el két független tesztintézet vizsgálatain. A G DATA Internet Security a Top Product minősítést érte el az AV-Test összehasonlító tesztjén, ahol a legmagasabb, 18-as pontszámot érte el. A G DATA Internet Security emellett tökéletes védelmet nyújtott az AV-Comparatives legutóbbi Real-World Protection megmérettetésén, ahol csupán másik három gyártó terméke volt sikeres. A G DATA 100 százalékos védelmi szintet ért el az AV-Comparatives Malware Protection Test vizsgálatán is, ahol a lehető legmagasabb, ADVANCED+ tanúsítványt kapta a védelmi teljesítményéért.

Ezzel a G DATA az egyetlen olyan gyártó, amely sikeresen megvédte a tesztekben a rendszereket minden fenyegetettségtől, és mind a három teszten kiválóan teljesített.

A mostani és a tavaszi eredményeket a G DATA által használt innovatív technológiáknak és az IT szakértők elkötelezettségének köszönhetjük – emeli ki Thomas Siebert, a G DATA védelmi technológiák vezetője.

– Mit jelentenek a jelenlegi tesztek a G DATA megoldásait használó ügyfelek számára?

– A 2020-as kiváló teszteredményeknek rendkívül örülünk, nagyon motiválják csapatunkat. Az eredmények azt mutatják, hogy ügyfeleink 100 százalékosan bízhatnak termékeinkben, még a mostanihoz hasonló rendkívüli időkben is, és megbízhatóan megvédjük őket a jelenlegi és jövőbeli fenyegetettségektől egyaránt. Elemzéseink szerint az utóbbi időben növekedtek a támadások: idén májusban már kétszer annyi támadást hárítottunk el, mint áprilisban, és az interneten töltött idő mennyisége is megnőtt.

Thomas Siebert

Büszkék vagyunk arra is, hogy egyetlen gyártóként tudtunk 100 százalékos védelmet felmutatni mindhárom teszten. Azon kevés megoldásszállítók között vagyunk, akik terméke csekély fals pozitív eredményt produkált.

– A két intézet hogyan vizsgálta a G DATA megoldását?

– A teszteket 2020 júliusában és augusztusában végezték. Az AV-TEST 22, otthoni használatra szánt biztonsági megoldást vizsgált. Megnézték a programok nyújtotta védelmet, felhasználhatóságot és gyorsaságot. A tesztelők nulladik napi kártevőkkel, drive-by támadásokkal, weboldalakról és emailekből érkező kártevőkkel próbálták ki a termékeket. A kutatók a fals pozitív eredményekre is kíváncsiak voltak, vagyis, hogy mennyire zavarja szükségtelenül a megoldás az emberek munkáját. Mindhárom kategóriában maximális pontszámot kaptunk.

A Real-World Protection teszten, melyet az AV Comparatives végzett, ugyancsak tökéletes eredményt értünk el. A Malware Protection teszten 10 102 fenyegetettséggel szemben vizsgálták a teljesítményünket, az összeset kivédtük, és így az ADVANCED+ tanúsítványt kaptuk meg.

– Minek köszönhető ez a kiváló eredmény?

– A G DATA megoldásait a szakértőink által fejlesztett, saját védelmi technológiáink, a BEAST és a DeepRay működteti. A teszteredmények alátámasztják, hogy kifizetődő a technológiai fejlesztésbe fektetni. A DeepRay a mesterséges intelligencia segítségével veszi fel a harcot a kiberbűnözők ellen, és mindig egy lépéssel előttük vagyunk. A gráfadatbázis alapú BEAST technológiát 2019 ősze óta használjuk, a technológia az új és ismeretlen kártevők ellen védi felhasználóinkat

– Ezeket a nagyszerű eredményeket a jövőben is fenn kell tartani, mit tesznek ennek érdekében?

– Nagyon örülünk, hogy sikerült megismételni a tavaszi eredményeket, de ezzel munkánk távolról sincs elvégezve. A kártevők körében a fejlődés olyan dinamikus, hogy nem állhatunk tétlenül. Végül is minden nap 600 ezer mintát elemzünk. Annak ellenére, hogy a BEAST technológiát már használjuk termékünkben, fejlesztésével még nem vagyunk kész. És persze, folyamatosan dolgozunk a teljesítmény javításán, a fals pozitív eredmények csökkentésén is.

A cikkhez a lap alján tud hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatja.

Ha tetszett a cikk:


Ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A legjobb a teszteken
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.