Hamis híreket terjesztettek az ukrán elnök egészségéről a meghekkelt rádióból

Az orosz-ukrán kiberháború újabb állomásában egy meghekkelt ukrán rádió segítségével hamis híreket terjesztettek az ukrán elnök egészségi állapotáról.

A rádiót működtető TAVR Media július 21-én lett kibertámadás áldozata. A támadók arra használták a kilenc jelentős rádiót működtető médiavállalatot, hogy hamis információkat terjesszenek az ukrán államfő, Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij egészségügyi állapotáról.

Az aznap 12 óra és 14 óra között sugárzott híradókban azt állították, hogy az ukrán államfő az intenzív osztályra került, és helyettese Ruslan Stefanchuk vette át az államfői feladatokat.

A rádióállomás eközben a Facebook-on jelentette be, hogy több szerverét megtámadták, és azon dolgoznak, hogy elhárítsák a támadás következményeit. A rádió működtetője hangsúlyozta, hogy az államfő rossz egészségi állapotáról szóló hírek nem igazak. Az eset miatt az ukrán államfő egy Instagram videóüzenetben jelezte, hogy sohasem érezte egészségesebbnek magát, mint most.

A támadók kiléte egyelőre ismeretlen maradt, és azt sem lehet tudni, hogy milyen sérülékenységet vagy támadást használtak ahhoz, hogy bejussanak a rádió hálózatába.

Az orosz hackerek egyébként változatos eszközöket vetnek be a kiberhadviselésben, nemrég arról írtunk, hogy az ukrán hazafiasságot használták ki hamis appok terjesztésére.

A cikk forrása: TheHackernews

A cikkhez a lap alján tud hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatja.

Ha tetszett a cikk:


Ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hamis híreket terjesztettek az ukrán elnök egészségéről a meghekkelt rádióból
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.