Ez a cikk ismerteti, hogyan tudja G DATA licencét több számítógépen aktiválni, hogyan tudja a licencet új számítógépre átvinni, és hogyan tud a G DATA szoftveréhez új jelszót igényelni.

Licenc aktiválása több gépen

Amennyiben a licencet több számítógépre vásárolta meg, a licenckulcsot csak a legelső számítógépen történő telepítéskor, egyetlen alkalommal kell használnia. Ezután minden további számítógépre az első telepítés során e-mailben megkapott hozzáférési adatokkal – felhasználónévvel és jelszóval – kell telepíteni a szoftvert.

A több gépes telepítés során tehát az első gépen kell használni a licenckulcsot. A szoftvert a telepítés során regisztrálni kell annak érdekében, hogy a folyamatos használatot biztosító személyes felhasználónevünket és jelszavunkat megkapjuk.

A regisztráció során adjuk meg e-mail címünket, amire a G DATA néhány percen belül elküldi hozzáférési adatainkat (access data).

Amikor a második gépen telepítjük a szoftvert, a telepítés során már ezt a felhasználónevet és jelszót kell megadni.

Ezért a második gépen történő telepítéskor válasszuk a Hozzáférési adat megadása (Enter access data) lehetőséget.

Ezt a felhasználónevünket és jelszavunkat kell használni olyankor is, ha a szoftvert egy másik gépre szeretnénk átvinni vagy újra szeretnénk telepíteni.

Ha elfelejtettük a felhasználónevünket és a jelszavunkat, ezen az oldalon lehet azokat újra lekérni, miután megadtuk az eredeti licenckulcsot vagy e-mail címünket.

Licenc átvitele új számítógépre

Az aktiválás után a licenc ahhoz a számítógéphez van kötve, amelyen a licencet aktiválta.

Amennyiben szeretné a licencet új számítógépre átvinni a régi gép helyett, és az aktiválás során erre figyelmeztető üzenet kap, úgy a licencét a régi számítógépéről le kell választania a My G DATA weboldalon.

A My G DATA weboldalra G DATA felhasználónevével és jelszavával tud bejelentkezni.

Itt a Your Devices menüpontban találja meg azt vagy azokat a gépeket, amelyekhez a licencet hozzárendelte. Válassza le azokat a gépeket, amelyeken már nem kívánja használni a G DATA védelmét, és így tudja aktiválni a szoftvert az új számítógépeken.

Elveszített jelszó lekérése

Ha elvesztette a G DATA szoftver használatához szükséges jelszavát, úgy ezen az oldalon tud új jelszót igényelni.

Fontos, hogy ebben az esetben új jelszót fog kapni, így az összes számítógépen, amelyen a licencet használja, ezt a jelszót kell megadnia.

Új jelszót tud igényelni a regisztráció során megadott e-mail címe (via email address) alapján, eredeti 25 karakteres G DATA licenckulcsa (via registration number) alapján, vagy pedig G DATA felhasználóneve (via username) alapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

G DATA licenc kezelése
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.