Így váltsunk biztonsági megoldást

Ha meglévő biztonsági megoldásával elégedetlen a vállalat, a csere halogatása biztonsági lyukakat üthet a védelmen. Az átállás gyors és fájdalommentes is lehet, ha azt alaposan előkészítjük, és részletes terv mentén bonyolítjuk le.

Számos oka lehet annak, hogy egy vállalat elégedetlen a vírusvédelmi megoldásával. Ilyen például ha nincs, vagy nem megfelelő a helyi terméktámogatás, vagy a szoftver bekerülési ára növekedett meg jelentősen az előző ciklushoz képest.

Néha azonban egyszerűen nincs erőforrás egy új megoldás bevezetéséhez, és a meglévő szoftver cseréjének költségét túl magasnak tartják a döntéshozók. A régi megoldáshoz való ragaszkodás oka lehet az is, ha nincsenek arról meggyőződve, hogy az új tényleg jobb védelmet biztosítana, vagy nem tudják, hogy a meglévő IT infrastruktúrájukba beilleszthető-e.

Az IT szakemberek emiatt gyakran nem kívánt kompromisszumokba kényszerülnek, amikor a meglévő helyzetből ki kell hozniuk a maximumot – véli Matthias Koll, a G DATA tanácsadója. Egyes esetekben egyszerűen kikapcsolják a megoldás problémás biztonsági funkcióit, vagy nem telepítik a fontos frissítéseket. Ezzel pedig akár kinyithatják a kaput a kiberbűnözők előtt.

Tervezés és tesztelés

A vírusvédelmi szoftverekkel szemben általános elvárás, hogy minden eszköz védve legyen, a védelmet könnyen lehessen menedzselni, legyen állandó (24/7/365) terméktámogatás.

Ezenkívül az IT menedzserek azt szeretnék, ha személyre szabott igényeik is megoldásra kerülnek – ezek a kérések általában iparágspecifikus alkalmazásokra vagy komplex hálózatok védelmére vonatkoznak.

A G DATA meglévő ügyfeleinek visszajelzése szerint megoldásunk egyik nagy előnye az intuitív interfész, melyet azonnal használni lehet. Ügyfeleink azt is értékelik, hogy hosszadalmas tréning nélkül képesek a rendszergazdák használni a G DATA Endpoint Protection Business megoldást.

Technikai szempontból egyszerre több ezer kliens átállítása is megoldható. Ha részletes tervet készítünk – amely a régi megoldás törlésével kezdődik és a migrációval ér véget –, akkor az átállás mindig sikeres.

A bevezetés során érdemes körültekintően tájékozódni az új megoldás konfigurációjáról. Ehhez a G DATA esetében egy rövid útmutatót készítettünk, amely erről a linkről tölthető le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Így váltsunk biztonsági megoldást
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.