Vírusok észlelése VS. számítógép lassítása

Fontos vizsgálatot végzett el a Virus Bulletin nemrég: összehasonlította a vírusirtó szoftvereket aszerint, hogy hány kártevőt ismernek fel, illetve mennyire lassítják le a számítógépet.

Rendkívüli hír számunkra is, hogy a Virus Bulletin vizsgálata visszaigazolta a hosszú termékfejlesztés eredményét! A G DATA az első helyen végezett: alig lassítja le a számítógépet, miközben a legtöbb kártevőt ismeri fel a konkurens termékek közül.

Érdemes megnézni, hogy népszerű konkurenseink – például az ESET, a Panda és az AVG – mennyivel jobban leterhelik a számítógépet, miközben nálunk lényegesen kevesebb kártevőt ismernek fel.

(Az alábbi teljes ábrán a függőleges tengelyen lévő 0 jelenti azt, ha egy termék nincs hatással a gép működésére.)

A G DATA körülbelül 4,5 százalékkal lassítja a gépet (ESET NOD32 32 százalékkal, a Panda pedig 40 százalékkal), miközben a kártevők 97 százalékát felismeri (ESET NOD32 94%, Panda 86%).

A Kaspersky 55 százalékkal lassítja a gépet, a szintén népszerű AVG pedig majdnem 70 százalékkal, miközben szintén kevesebb kártevőt ismer fel, mint a G DATA. Az Avast nem fért rá a grafikonra: 606 százalékkal lassította a vizsgált műveletek elvégzését.

Az értékek a Windows Defender használatához vannak viszonyítva, a tesztet a Virus Bulletin Windows 8.1 Pro operációs rendszeren végezte el.

 

 

A számítógép lassítása

Az alábbi grafikonon kizárólag a termékeknek a számítógépre gyakorolt lassító hatása látható (a kisebb oszlop a jobb eredményt jelenti).

Fontos megjegyezni, hogy bizonyos termékek nem fértek rá a grafikonra. Az AVAST majdnem 606 százalékkal lassította a gépeket, a Lavasoft különböző verzió pedig körülbelül 2000 százalékos lassítással tették lehetetlenné a munkavégzést.

A kártevők felismerése

Végül az alábbi grafikonon néhány ismert vírusvédelmi szoftver teljesítményét emeltük ki, a reaktív – hagyományos vírusvédelem – összehasonlítása alapján.

185 Comments

  1. Nem akartam belefolyni a vitába, mert atttól függetlenül, hogy lényegében saját magatokról állítjátok, hogy a legjobb megoldás vagytok, még lehet igaz is. Most hallok rólatok először, de ez jelentheti a tájékozatlanságomat is.
    Az ok, amiért mégis írok, az az, hogy mi a fenéért mászik vissza most már több mint egy hete a hírfolyamom elejére ez a poszt?
    Ez a büntetés azért mert néhyány hónapja szídtam a vírusírtókat?

    • Kedves Vértényi Péter, a posztot kiemeltük hirdetésként, lehet, hogy a Facebook ezért dobja fel neked többször. Elnézést érte, hamarosan leállítjuk. A hivatkozott vizsgálatot nem mi végeztük, hanem a Virus Bulletin, a legnevesebb vírusirtó tesztelő szervezet. Ők állapították meg a számokat, melyekre hivatkozunk.

  2. Kovács Zoltán szerint:

    g data egy rakás szar 😀 Nod 32 a legjobb

  3. Tibor Kerecsenyi szerint:

    Linux Mint KDE! Nagyobb biztonság!!

  4. Zsolt Batki szerint:

    azért megnézném eme teszteket pl az eset cég publikálásában is..nálam eset volt és 1 mikronnyit sem lassitpotta a gépemet..na de mindegy..

  5. Czuth Tamás szerint:

    És mi a helyzet az AVG-vel?

  6. Én már évek óta nem használok semmit! És semmi gondom nem volt azóta! Szerintem azon kívül hogy fogják a gépeket nem sok szart érnek! Már bocs!

  7. Gazsi József szerint:

    Ha annyira jó, miért nincs free változata ? Épp, hogy megemlíti a grafikonos megjelenítésben az Avira alkalmazást, amely szintén nagyon JÓ , persze tudom ez a cikk teljes egészében a G Data-ról szól…

    • Kedves Gazsi József, azért nincs, mert a fejlesztés pénzbe kerül. 🙂 Az ingyenes vírusirtók azért ingyenesek, mert a saját fizetős változatukat reklámozzák. Ilyenkor a védelemért cserébe elfogadod, hogy reklámüzeneteket tekintesz meg. A probléma, hogy ezek inkább a tapasztalt felhasználók számára ajánlottak, mert rendszerint nem tartalmaznak minden védelmi komponenst, így melléjük még egy vagy több másik védelmi szoftvert (például tűzfalat) kell telepíteni. Az eredmény, hogy két-három gyártótól származó védelmi szoftver is felkerül a gépre, amelyek nem működnek együtt, nem kommunikálnak egymással, viszont terhelik a gép erőforrásait. Cserébe ingyenesen jobb védelmet kapunk, mintha a Windows beépített védelmét használnánk.

    • Gazsi József szerint:

      Köszönöm a mindenre kiterjedő szakszerű válaszukat…

    • Nagyon szívesen, máskor is! 🙂

  8. András Bedő szerint:

    Avg nekem tökéletesen bevált.

  9. Blága Jakab szerint:

    Mindenik a sajátját dicséri…nézzétek meg például az ESET honlapját..mindenféle elismerést magáénak mond

  10. Antal Balázs szerint:

    Adnék neki egy esélyt, indítanám a próba verziót, de ismeretlen hibával elutasítja a regisztrációmat. (-2146893051) Na most mi legyen?

    • Kedves Antal Balázs, azt javasoljuk, hogy a tamogatas@v-detect.hu e-mail címen lépj kapcsolatba a terméktámogatásunkkal. A hiba több dolognak is lehet, hogy köszönhető: más vírusirtó szoftver is van a gépen, a G DATA próbaverziója már volt a gépen, vagy letöltés közben megsérült a telepítőcsomag (és újra le kell tölteni).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vírusok észlelése VS. számítógép lassítása
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.