Vírusok észlelése VS. számítógép lassítása

Fontos vizsgálatot végzett el a Virus Bulletin nemrég: összehasonlította a vírusirtó szoftvereket aszerint, hogy hány kártevőt ismernek fel, illetve mennyire lassítják le a számítógépet.

Rendkívüli hír számunkra is, hogy a Virus Bulletin vizsgálata visszaigazolta a hosszú termékfejlesztés eredményét! A G DATA az első helyen végezett: alig lassítja le a számítógépet, miközben a legtöbb kártevőt ismeri fel a konkurens termékek közül.

Érdemes megnézni, hogy népszerű konkurenseink – például az ESET, a Panda és az AVG – mennyivel jobban leterhelik a számítógépet, miközben nálunk lényegesen kevesebb kártevőt ismernek fel.

(Az alábbi teljes ábrán a függőleges tengelyen lévő 0 jelenti azt, ha egy termék nincs hatással a gép működésére.)

A G DATA körülbelül 4,5 százalékkal lassítja a gépet (ESET NOD32 32 százalékkal, a Panda pedig 40 százalékkal), miközben a kártevők 97 százalékát felismeri (ESET NOD32 94%, Panda 86%).

A Kaspersky 55 százalékkal lassítja a gépet, a szintén népszerű AVG pedig majdnem 70 százalékkal, miközben szintén kevesebb kártevőt ismer fel, mint a G DATA. Az Avast nem fért rá a grafikonra: 606 százalékkal lassította a vizsgált műveletek elvégzését.

Az értékek a Windows Defender használatához vannak viszonyítva, a tesztet a Virus Bulletin Windows 8.1 Pro operációs rendszeren végezte el.

 

 

A számítógép lassítása

Az alábbi grafikonon kizárólag a termékeknek a számítógépre gyakorolt lassító hatása látható (a kisebb oszlop a jobb eredményt jelenti).

Fontos megjegyezni, hogy bizonyos termékek nem fértek rá a grafikonra. Az AVAST majdnem 606 százalékkal lassította a gépeket, a Lavasoft különböző verzió pedig körülbelül 2000 százalékos lassítással tették lehetetlenné a munkavégzést.

A kártevők felismerése

Végül az alábbi grafikonon néhány ismert vírusvédelmi szoftver teljesítményét emeltük ki, a reaktív – hagyományos vírusvédelem – összehasonlítása alapján.

185 Comments

 1. Zolesz szerint:

  Nem látni a listán a win defendert.

  • Petranyi.Szell.Andras szerint:

   A Windows Defendert a Microsofton kívül senki sem tekinti vírusirtónak. Egyébként a szövegből kiderül, hogy a Windows Defender a nulla pont: ehhez képest van viszonyítva a számítógép lassítása. A kártevők felismerése szempontjából a Windows Defendert szintén csak viszonyítási pontnak szokták tekinteni a laboratóriumok, a tesztekben jellemzően rendkívül alacsony (80 százalék körüli) felismerési arányt mutat.

 2. Gábor Székely szerint:

  Egy a gond nehezen lehet letölteni mert minen probálkozásnál vissza ugrik az letöltő oldal elejére

  • Szerintem próbáld meg másik böngészővel.

   A közvetlen letöltő oldak:
   InternetSecurity: https://secure.gd/dl-hu-is
   TotalProtection: https://secure.gd/dl-hu-tp
   Antivirus: https://secure.gd/dl-hu-av

   De hétfőn jön ki a legújabb verzió, ott a G DATA TotalProtection-be bekerül egy Jelszómenedzser is. Ezt esetleg meg lehet várni.

  • Gábor Székely szerint:

   Köszi az infot megvárom akkor a hétfőt

  • Pethő Ferenc szerint:

   Egy érdekes problémával kapcsolatban kérnék tanácsot. A google chrome böngészőbe saját profilommal belépve ez a két oldal töltődik be és téríti el folyamatosan a böngészőt. reimageplus.c..om
   yxo.warmportrait.c..om Ha ezeket kiirtom és profil nélkül használom a böngészőt semmi gond…de ha profillal azonnal betöltődnek…akkor is ha bárhol ..más konfigurációjú gépen lépek be.Mi lehet a megoldás,hogy a profil még is használható legyen????

  • Gonda Lajos szerint:

   HitmanPro ez kiszed minden hülyeséget a böngésződből (nekem bevált)

  • Pethő Ferenc Kedves Ferenc, a Chrome bővítményei között érdemes körülnézned, melyek attól függően töltődnek be, hogy milyen profillal használod a böngészőt. Ehhez navigálj a beállításokhoz. Vagy próbáld ki a G Data TotalProtection próbaverzióját, melynek része a böngészőtisztító is!

 3. Pikacs Gabor szerint:

  Nem kötözködni akarnék, de az, hogy a windows defenderhez képest 4.5%-kal lesz csak lassabb a gép, számomra nem azt jelenti, hogy a hatása a számítógépre ennyi, a 0 referenciapontnak a vírusellenörző mentes állapotot kéne tekinteni. Vagy csak én érzem így?

  • Kedves Gábor,

   Valóban, akár úgy is lehetne nézni. Az ok, hogy nem úgy nézik, az, hogy a Windows Defender a Windows operációs rendszereken alapértelmezett módon be van kapcsolva. Vírusirtó nélkül egyáltalán nem tanácsos használni a számítógépet.

 4. Nor2 szerint:

  Norton Security nem volt versenyképes?

  • A Symantec nem vesz részt a Virus Bulletin tesztjein. Egy teszt laboratórium több módon vizsgálja a vírusirtók képességeit, és a gyártókkal nem minden esetben van szakmai egyetértés ezekről a módokról. Ilyenkor a gyártó nem nevezi be a termékeit, és nem fizeti meg a vizsgálatok lebonyolítását.

 5. Worin szerint:

  A Vírus Bulletin tesztjein ott az összes Windows Defender (oprendszer (xp, win7, 10) függvénye) . Pl a Win10 beépített vírusírtója “veri” a G Datát.

  • Petranyi.Szell.Andras szerint:

   Kedves Worin,

   Lehetséges, hogy figyelmesebben kell elolvasnod a cikket újra. Meg van említve benne a Windows Defender. A G DATA jellemzően 96-100 százalék körüli vírusfelismerési arányt mutat a kiterjesztett kártevő listán (reaktív védelem), miközben a Microsoft jó, ha a 80 százalékot eléri. Tökéletes vírusirtó nincs, de a 15% – 20% különbség az rettenetesen sok.

 6. Pongor Gyula szerint:

  A próba verziót használtam vagy két napig de semmi extrát nem vettem észre igy töröltem is.

 7. Gonda Lajos szerint:

  Nekem a böngészőmet is törölni akarta,mint vírust 😀

  • Kedves Lajos, Nem tudjuk, hogy milyen böngészőt szeretett volna “törölni” a G DATA, de elképzelhető, hogy egy böngésző könyvtárában is van fertőzés. A téves riasztásnál sokkal több esélye van annak, hogy valóban fertőzés volt a számítógépeden. Ha gondolod, fordulj a terméktámogatásunkhoz.

  • Gonda Lajos szerint:

   firefox .exe amit vírusosnak írt ki nekem,mikor telepítettem,akkor még nem volt az

  • Gonda Lajos – Kedves Lajos, Sajnos elképzelhető, hogy még a firefox.exe is fertőzött legyen. Egy fájlt egyértelműen egyedi hash értéke azonosít. Ha egy fájlt a G Data fertőzöttnek érzékel, akkor van mód arra, hogy ezt a fájlt beküldjük a víruslaboratóriumba, és ott megvizsgáltassuk. Ha esetleg téves riasztásról van szó, ilyenkor a G Data néhány órán belül leveszi a fájlt a feketelistáról.

 8. Grosz Gábor szerint:

  Mi az előny, miért telepítse a user a túlnyomóan win környezetére, amihez alapból ott az essentials?

  • Talán az a tény, hogy jellemzően 20 százalékkal több kártevőt ismerünk fel? 100-ból mondjuk 99-et (100-at nem szeretünk mondani), miközben a Windows Defender 80-at)…. Magára valamit adó kiberbűnöző nem ad ki úgy kártevőt a kezei közül, hogy azt a Windows beépített védelme felismerné….

  • Grosz Gábor szerint:

   Valóban, srry, a szövegben most látom, hogy az a standard. Bár elszámoltátok: ha 20%-kal többet, akkor Ti pont 96-ot detektáltok, de ez már csak számháború. Gratulálok! (y)

  • Köszönjük szépen! (A pontos felismerési arány tesztről tesztre változik, ezért szoktuk azt is mondani, hogy “egy teszt nem teszt”, többet kell megnézni!)

 9. Imre Csaba szerint:

  Ez az egyik vírusírtó amely a legjobban lassítja a gépemet!!!Bármit is akartam megnyitni az hosszú időbe tellett,pedig azt írja hogy a háttérben nyugodtan mehet mert nem fogja a gépet.Mert nemám!!!

  • Juhász Zoltán szerint:

   Takács Péter – sedgíts. mondd meg, hol az uninstal gomb… A gépemet kinyirja ez a minősíthetetlen szutyok…

  • Kedves Juhász Zoltán, a technikai problémáival a terméktámogatásunkhoz fordulhat. Ugye nem telepített két vírusirtót ugyanarra a gépre?

  • Juhász Zoltán szerint:

   G Data Magyarország – nem.

   a terméketek egyszerűen rossz.

   igyekeztem egy magyar csapatot támogatni, mert mégiscsak…

   Ráfizettem.

   Visszatérek a NOD-hoz.

  • Kedves Juhász Zoltán, ha bármilyen vírusirtó nagymértékben lelassít egy gépet, akkor vagy program ütközés, vagy fertőzés van. Több millió számítógépet védünk, közöttük rengeteg iskolai, gyenge gépet is. A hiba az Ön készülékében van. Ha szeretné, hogy segítsünk megoldani, akkor a terméktámogatásunk segít.

  • A NOD32 eltávolítóját futtatta a G Data telepítése előtt?

  • Finom leszek és nöies.

   Ez csak 1 reklám. Ami igen csak furcsa indoklás.
   Több sebböl vérzik a dolog, de a nagyját már a többiek helyben és itt is elmondták.

   Maradjunk annyiba, hogy rangsor nélkül.

   Norton, Avas, Kasperksy, Mcafee

 10. Kis Zoltán szerint:

  AVG free-t használok. Kikapcsolok minden online védelmet munka közben. Nincs az a processzor ami ezt a nonstop motozást fedezné úgy hogy közben a program fordító hajtaná a processzort 100%-on. Viszont ha nem dolgozom, rendszeresen ráengedem a teljes gép átvizsgálást, míg nem kell a vas teljesítménye, azaz pihenek.

 11. Hollai Iván szerint:

  …letöltöttem, gyakorlatilag mindent ellenségnek látott! gyorsnak gyors volt, de blokkolt minden mást is 🙂 törölve

 12. Tamás Tonhauser szerint:

  érdekes, nálam sehol nem lassít az avast, bár be van állítva és lúzer sem vagyok, user helyett 😀 hagyjuk má’ …ismerek hackert, aki a rendőrségnek dolgozik!! ő szerinte is csak az avast! főleg az egyedi önvédelme miatt és amiatt, hogy az ingyenes is majdnem azt tudja int a fizetős, kivéve tűzfal, kémprogram védelem, cleaner…de ezeket meg lehet oldani mellette! éppen ezért nem célpont hackereknek 😀 ingyen! szevasztok

 13. Pál Pocsaji szerint:

  Avira .Könnyen kezelhető és biztonságos .

 14. Tamás Kerchner szerint:

  De béna fotó! Kilóg egy nagy hajsodró a gepárd tüdejéből.

 15. Tiborné Kaluser szerint:

  Az a baj ezekkel, hogy nem magyarul vannak. Nem mindenki beszél más nyelvet, nem beszélve arról, hogy a fordítások olyan rosszak, hogy értelmezhetetlenek.

 16. Kedves Csaba, valószínűleg érdemes lenne a gépeden egy víruskeresést végrehajtani. Ha a G Data egy mostani verziója jelentősen lassítja a számítógépet, annak van valamilyen oka, aminek érdemes utána nézni. (Ez lehet egy program ütközés, vagy fertőzés.)

 17. Világ életemben rühelltem azt a propagandát, amelyik a konkurenciát ócsárolta. Dolgoztunjk a Quellével, a Metroval, meg a fene tudja kivel, voltak versenytársak a piacokon…ám soha nem mondtuk azthogy a “krampampuli” ilyen vagy oléyan. Én a NOD 32-vel éldek már amióta egyáltalán rájöttem: mit jelent “alaplap”…és soha semmi gondom nem volt…sőt: általam begyüjtött “virus”-tól is megszabadított. doki

  • Kedves István, Ócsárolni nem ócsárolt senki semmit. Teszteredményekről beszélünk, ezek tőlünk független forrásból származó objektív számadatok. Talán nem kellene elmondanunk, hogy a programjaink mennyivel teljesítenek többet, mint a konkurens termékek? Akkor hogyan tudnánk minderről értesíteni az embereket?

  • Lajos Tömöri szerint:

   Közeli rokonom is megvette anno a nod32-t nem is volt gont kb 1 évig a gépével aztán azt tünt fel neki hogy egyre lasabb.volt egy boot dvd lemezem amin volt viruskereső(nem nod32 más) igaz régi kb 4 évvel régebbi mint a nod32 állandóan frissitettt definiciója és ez a régi viruskereső talált kb 40-50 olyan virust amit a friss nod nem is észlelt…..

  • Buthi János szerint:

   Ezek a tesztek mesterséges környezetben, irányított “támadásokkal” készülnek. Egy másik vírusirtó szoftver fejlesztői, más kártevők adagolásával “rendelve meg” a tesztet, más eredményre jutnak. Nem vitatom a G-Data érdemeit, mert az tény, hogy amióta létezik, mindig a legjobbak között volt, de az is tény, hogy ezek a legjobbak kivétel nélkül mind elő tudnak állni legalább egy olyan teszttel, ahol az ő termékük bizonyul a legjobbnak. Én magam az Eset Smart Securityt használom, amióta csak létezik, valamikor az őskorban a nod32 promóciós változatával, még az ötös verzióval kezdtem hosszas válogatás után. Egy újság havonta adta a használatához szükséges adatokat. Azóta semmilyen kártevő nem tudta elfertőzni a gépeinket itthon (van 3) és a verzió már a kilencesnél tart.. Megszerettem a promóciós időszak alatt, megtanultam személyre szabottan konfigurálni, így éppen olyan észrevétlenül teszi a dolgát, ahogyan azt egy professzionális védelmi rendszertől el lehet várni. Az is tény, hogy ha alapértelmezett beállításokkal bármilyen más kártevőirtót ráküldenék a gépekre, számos “kártékony szoftvert” találhatna, de nem a vírus adatbázis alapján, hanem a heurisztikus kereséssel, hiszen az ilyen keresés veszélyesnek minősít szinte minden olyan alkalmazást, ami hozzáfér a rendszer fájlokhoz, rendszer beállításokhoz, vagy online, esetleg telefonos hívást kezdeményezhet, stb, vagyis szinte minden tweaker és chat szoftvert, a torrent kliensek nagy részét és még sorolhatnám. Ugyanez történne, ha az én beállításaimmal ráküldeném a nod-ot egy másik vírusirtó más beállításokkal védett rendszerére. Ezek a statisztikák tehát meglehetősen relatív eredményeket mutatnak.

  • Buthi János Kedves János, Ezek a tesztek jellemzően a vállalati felhasználók számára készülnek. Amikor ők döntést hoznak, akkor viszont nem egyetlen tesztet néznek meg, hanem több tucatot, különböző laboratóriumoktól. Ezért igaz az is, amit Ön mond. A másik oldalról viszont fontosak a tesztek, és ha sok teszt egyetlen irányba mutat, az már megengedi, hogy következtetéseket vonjunk le.

  • Gyula Kertai szerint:

   Buthi János ?

 18. Imre Csaba szerint:

  Lefuttattam a G datát és talált is vagy 8 vírust és egyebet de utána is nagyon megfogta a gépet.

 19. Miklós Dévai szerint:

  A konkurencia leszólása az egyik legnagyobb marketinges hiba. Érzelmileg is elbizonytalanítja a vevőt, valamint egy éles összehasonlítás esetén rajtatok röhög mindenki és azt bizony meg fogják osztani az érintettek. Egy független intézet (nem kamu) tesztjét fel szabad használni, de azt is kulturáltan és visszafogottan. Különösen igaz ez egy ilyen termékre, ahol a specifikációk viszonylag könnyen ellenőrizhetők. Mondok egy példát: képzeljünk el egy céget, amely olyan márkával tör be a piacra, ahol világszerte ismert, csúcsminőséget gyártó szereplők vannak jelen. Tegyük fel, hogy az illető cég terméke ugyanolyan kiváló, sőt talán jobb is. De! Te elhinnéd például egy hirdetés alapján, hogy az eddig ismeretlen gyártó autója jobb, mint az Audi, vagy BMW? Vagy az ismeretlen TV jobb, mint a Sony? Vagy az ismeretlen notebook veri a Dellt, vagy az Apple-t? Ugye nem. A teszteken elért minősítés nem helyettesíti a hatékony marketing kommunikációt. Csalni meg azért nem érdemes, mert a kicsit hozzáértő azonnal rájön, hogy például a géplassítási számok a honlapotokon egy a Defenderhez viszonyított százalékos értéket adnak meg, ami a valós használatban nem igazán érezhető. Továbbá vannak a Virus Bulletin mellet más tesztoldalak és ezeket összehasonlítva elég vegyes a kép. Szóval a lényeg: magasat dicsérd, de ne fikázd a másikat! Ha felvezető szövegbe nem írtátok volna bele az (állítólag) gyengébb konkurenseket, sokkal hitelesebb lenne a történet. Vannak módszerek, hogyan kell ezt hatékonyan csinálni, de ez már egy szakma (az enyém). Egy kulcsszót adok ingyen: hass az érzelmekre.

  • Kedves Miklós, köszönjük az elemzést és a tanácsokat. Mi is úgy gondoljuk, hogy több tesztet kell ellenőrizni, ugyanakkor javasoljuk, hogy nézz utána a G Data (és a vírusvédelem) történetének. A világ első vírusirtóját a G Data gyártotta, több mint 30 évvel ezelőtt.

  • Miklós Dévai szerint:

   G Data Magyarország Akár végig is nézhetem (aki a cégnél dolgozik annak ez kötelező), de marketingszempontból nem releváns. (Egy kis történelem: Az első vírusokat még a 70-es években készítették, a világ legelső ismert vírusa a Creeper volt amely a Tenex operációs rendszert használó számítógépek hálózatán terjedt. A Creeper kiirtására hozák létre a Reeper nevű programot, ez volt az első ismert vírusirtó, én meg a hetvenes évek végén végeztem programozó matematikus szakon). Vannak olyan területek, ahol a komoly és tekintélyes múlt vásárlást befolyásoló tényező, ilyenek pl. a bankok, aukciós házak, és azok a márkák, amelyek un. brand-ek. Az informatika területén is vannak ilyenek: Apple, Google, HP, stb. A vírusirtókat gyártó cégek jellemzően nem tartoznak ide, talán csak a Symantec-Norton, de az sem igazán. A branddé váláshoz szigorú statisztikáknak kell kimutatni, hogy az illető céget, vagy terméket hányan ismerik célcsoportok szerint (szakmai felhasználók, lakosság és azon belül iskolai végzettség, munkahely, egyéb környezeti szempontok, stb.) Gyakori mellélövés, hogy brandként kommunikálja magát a cég (vagy egy termékét-szolgáltatását), ami viszont nem az. Ez a hiba szokta a legnagyobb felesleges pénzkidobást okozni, bár legalább kárt nem okoz. Na most -és ezt tényleg nem azért mondom, mert a cégetek terméke minőségileg nem a toppon van-, hanem azért, mert a G DATA még nem brand, még Németországban sem, had tegyem be a Brand Finance 2015-ös Németországi listáját: https://brandfinance.com/images/upload/brand_finance_deutschland_50_2016_locked.pdf A másik dolog, hogy az informatika szoftverek kifejezetten nem az a termékcsoport, ahol a hagyományok hatnak a fogyasztókra. A B to B-ben az ár, és a minőség dominál, gondolok itt arra az esetre, amikor egy vállalatnak akarsz eladni egy csomagot és a tárgyalópartnered szintén felkészült szakember, ott az érvrendszer középpontjában a specifikációk állnak. Egészen más a helyzet az egyéni vevők esetében, akik jellemző módon nem szakemberek a témában. Ezért ebben az esetben a száraz szakmai ismertetés helyett -mint már említettem- egyéb motivációkkal kell hatni a vevőkre. Megvannak erre a jó módszerek. Az első mindig a KULCS és HÍVÓ szavak megtalálása, az egyik jelen esetben nyilván a biztonság, de van még néhány. Ha ez megvan, akkor ezekhez kell elkészíteni a kreatív anyagokat (szövegek, szlogenek, videók). Van egy szép és átlátható honlapotok, hirdettek a Facebookon, de azok a generációk (z, y), akik az elsődleges célcsoportotok, látványt és mozgást, akarnak, poént és komolyságot egyben. Arra gondolj, hogy ez egy olyan piac, ahol a vevő számára már átláthatatlan a választék, az átlagos felhasználó nem tud különbséget tenni a termékek között, mert nem ért hozzá. Úgy van ma már ez, mint az ásványvíz piac, senki nem olvasgatja a kisbetűs összetételt hátsó címkén, hanem azt veszi, amelyik valamiért kilóg a sorból (így lett a Szentkirályi piacvezető, pedig az egyik leggyengébb összetételű víz, csak hát a Balogh Attilának volt annyi esze, hogy elhozta a Sió Eckestől a marketingigazgatót és be is indult a mozdony). Itthon nagyon sokan még azt is elhiszik, hogy jól elvannak vírusvédelem nélkül (szívességből szoktam barátaimnak a már teljesen lelassult gépet letakarítani). Fontos például kommunikálni, hogy az ingyenes vírusvédelem az annyit is ér (azt szabad fikázni). Szóval higgyétek el, a marketing az legalább olyan fontos, minthogy kiváló legyen a termék. Vagy nekiestek Kotlernek és a többi szakirodalomnak (4p+3p, startégia alkotás, SWOT, PEST, BCG, stb.), vagy kerítetek egy profi marketingest és vele a segédcsapatokat (kreatív, grafikus, videós {gif, coub}, stb).

 20. Imre Csaba Kedves Csaba, csak megismételni tudjuk, amit mondtunk: ha valami nagyon megfogja a gépet, annak oka van. Vagy nem sikerült egy fertőzést teljesen eltávolítani (javasolt az indítólemez használata), vagy a gépen van egy olyan másik szoftver, amivel ütközik a víruskereső (ez lehet valamilyen kémprogramvédelem). Végül tipikus indok, hogy az előző vírusirtó otthagyott valamilyen maradékot maga után, ebben az esetben le kell futtatni az előző vírusirtó gyártója által kiadott eltávolító eszközt, és meggyőződni arról, hogy nincs ott semmilyen maradvány, ami gátolja az új vírusirtó működését.

 21. Csaba Csépke szerint:

  Kaspersky-től jobb nincs…. Tapasztalatból mondom…

 22. Kiss Csaba szerint:

  Hol van a Comodo? Én azt használok és nincs semmi bajom vele. A Nod32 az régen jó volt, Kaspersky sem rossz, de az sokáig szórakozik vírus íratásnál órákat nálam. Avira az még egy nagy kedvenc. GData is jó, de a Comodo az mindent visz nálam.

 23. Szőnyi Marcell szerint:

  windows defender

 24. Takács Péter szerint:

  Csaba: Masfel eve hasznalok G Datat, soha egy masodpercre se akasztotta meg a gepem.

 25. Norton fun vagyok. Mobilon és pc-én egyaránt.. úgyhogy nem fogom megtudni soha, hogy mit tud a gdata..

 26. “Sohase mondd, hogy soha.” 🙂 Hátha majd egyszer. 🙂

 27. Zoltán Zsidai szerint:

  Nekem a tesóm egy Nokia Lucia 930 azon nincs is vírus. PC-re AVG . Igaz a játékot amin játszók letíltóta. A WOW bejelentkezést tiltotta a tűzfal. Azt engedélyeztem. Am semmi bajom vele.

 28. Farkas István szerint:

  Nagyon le lassult a gépem,át futtattam az Avastot semmit sem talált!Aztán a NODT-ot az sem!Le töltöttem az ingyenes próbaverziót,két vírust és négy hibát talált,amiket ki is javított,most “szárnyal” a gépem!Kár,hogy fizetős, ha le jár a harminc nap !!!!

 29. Zoltán Ádám szerint:

  A világ legjobb irtója jelenleg az ESET smart security.. Felesleges volt feltenni a kérdést eleve.

 30. varvizib szerint:

  A 600 %-os sebesség csökkenés az mit jelent?

  Nem tudom értelmezni, mert ha a számítógép sebessége 100 %-kal csökken, azzal már nullázódik. Vagy ezt most hogy kell érteni?!

  • Petranyi.Szell.Andras szerint:

   Azt, hogy egy adott feladat végrehajtása 1 másodperc helyett 6 másodpercig tart. Mondjuk megnyitni egy Word dokumentumot.

  • varvizib szerint:

   Nem kérdeztem semmit, megtaláltam hogy a Windows Defenderhez kell viszonyítani.

 31. Ticsa szerint:

  Mi a vélemény? Iobit malwarwe fighter pro. nekem ez van win10 64bit zökkenő mentes naponta frissül.

  • Petranyi.Szell.Andras szerint:

   Az iObit szoftvereiben lehetséges kártevő. Kínai gyártó, nem megbízható igazán. Érdemes mást választani.

 32. A G Data egy kalap szar!Letöltöttem és azóta nem tudom használni a gépem!Semmit nem lehet megnyitni rajta!Bassza meg az anyjáz aki kitalálta és reklámozza!!!!

 33. László Pető szerint:

  Szeretem a G datát, de ne túlozzunk. Itt egy link, ami nem koholmány. Meg kell nézni, a G Datát nem is említik, ez fura nem??? Az Eset ennél a tesztnél rendesen odaver egy pár nagy vírusirtónak.Link: https://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2016/05/avc_per_201604_en.pdf

 34. Attila Gergő szerint:

  Én NOD 32-öt használok abból is a legújabb verziót és semmit sem lassít a gépen! De ha valami nem stimmel valamelyik oldalon akkor azt tuti egyből megtalálja. Próbáltam már sok mindent de a NOD 32 lett a befutó!

 35. Gergő Gulyás szerint:

  Eset nod32-nél maradok!

 36. Róbert Szabó szerint:

  Gdata teszternek nem lehet jelentkezni?

 37. Tomcsik Gyula szerint:

  20 éve foglalkozom a számitástechnikával..van végzettségem is.nos a legtöbb virust pont a virusvédelemmel ellátott cégek készitik.igy tegyek szert kliensekre..a másik vannak ingyenes verziok is ami az átlag felhasználoknak tökéletesen megfelel..a legtöbb virust windowsra irják,igy én 5 éve linuxot használok..meg kell mondanom nem könnyü irni virust rá..nagyon nehéz..igy ritka is..

  • Kedves Tomcsik Gyula, teljesen igazad van. A G Data emellett részt vesz a globális chemtrail programban is, közvetlenül az Angela Merkel által vezetett illumuninátus felkérésére. A programot személyesen koordinálja Kai Figge, a G Datát megalapító reptilián. 😉

 38. Ticsa szerint:

  Köszi a választ. Kipróbáltam a G datát nagyon jó. Igaz az eredeti vírusírtómat és egyébb hozzákapcsolódó programokat vírusnak jelezte, de ez a vírusmintáknak köszönhető.Ezért karnténba rakattam azóta is fut párhuzamosan a kettő.

  • Kedves Ticsa,

   Egy gépen egyáltalán nem tanácsos két vírusirtó szoftvert használni. Ezek feltehetően össze fognak akadni, és rossz esetben a gépet el sem lehet majd indítani, csak csökkentett módban, vagy indítólemezről. A G DATA mellé felesleges más védelmi programot telepíteni, ezért azt javasoljuk, hogy az előző vírusirtódat távolítsd el!

 39. Tomcsik Gyula szerint:

  g data olyan mint a gumijavitó,,,elöre kiszorja a szöget az útra hogy legyen kliens…

 40. Domján János szerint:

  Gyula ,nagyon jól meg fogalmaztad!!!

 41. Panda 2016 hiba nélkül testreszabható gyors és nincs virusom.

 42. Pedig torrent megy crack is akad gamehoz. Kivételhez adva ha muszáj.

 43. “When G Data changed from using two third-party engines to a combination of Bitdefender and the company’s own in-house technology” hmmm….

 44. Szabó István szerint:

  Nekem az a bajom hogy 2 gépre vásárolt licenszem van,Total protection,de a második gépemre nem engedi a jelszószéfet létrehozni! Mi lehet a megoldás?

 45. Antal Balázs szerint:

  Adnék neki egy esélyt, indítanám a próba verziót, de ismeretlen hibával elutasítja a regisztrációmat. (-2146893051) Na most mi legyen?

  • Kedves Antal Balázs, azt javasoljuk, hogy a tamogatas@v-detect.hu e-mail címen lépj kapcsolatba a terméktámogatásunkkal. A hiba több dolognak is lehet, hogy köszönhető: más vírusirtó szoftver is van a gépen, a G DATA próbaverziója már volt a gépen, vagy letöltés közben megsérült a telepítőcsomag (és újra le kell tölteni).

 46. Blága Jakab szerint:

  Mindenik a sajátját dicséri…nézzétek meg például az ESET honlapját..mindenféle elismerést magáénak mond

 47. András Bedő szerint:

  Avg nekem tökéletesen bevált.

 48. Gazsi József szerint:

  Ha annyira jó, miért nincs free változata ? Épp, hogy megemlíti a grafikonos megjelenítésben az Avira alkalmazást, amely szintén nagyon JÓ , persze tudom ez a cikk teljes egészében a G Data-ról szól…

  • Kedves Gazsi József, azért nincs, mert a fejlesztés pénzbe kerül. 🙂 Az ingyenes vírusirtók azért ingyenesek, mert a saját fizetős változatukat reklámozzák. Ilyenkor a védelemért cserébe elfogadod, hogy reklámüzeneteket tekintesz meg. A probléma, hogy ezek inkább a tapasztalt felhasználók számára ajánlottak, mert rendszerint nem tartalmaznak minden védelmi komponenst, így melléjük még egy vagy több másik védelmi szoftvert (például tűzfalat) kell telepíteni. Az eredmény, hogy két-három gyártótól származó védelmi szoftver is felkerül a gépre, amelyek nem működnek együtt, nem kommunikálnak egymással, viszont terhelik a gép erőforrásait. Cserébe ingyenesen jobb védelmet kapunk, mintha a Windows beépített védelmét használnánk.

  • Gazsi József szerint:

   Köszönöm a mindenre kiterjedő szakszerű válaszukat…

  • Nagyon szívesen, máskor is! 🙂

 49. Én már évek óta nem használok semmit! És semmi gondom nem volt azóta! Szerintem azon kívül hogy fogják a gépeket nem sok szart érnek! Már bocs!

 50. Czuth Tamás szerint:

  És mi a helyzet az AVG-vel?

 51. Zsolt Batki szerint:

  azért megnézném eme teszteket pl az eset cég publikálásában is..nálam eset volt és 1 mikronnyit sem lassitpotta a gépemet..na de mindegy..

 52. Tibor Kerecsenyi szerint:

  Linux Mint KDE! Nagyobb biztonság!!

 53. Kovács Zoltán szerint:

  g data egy rakás szar 😀 Nod 32 a legjobb

 54. Nem akartam belefolyni a vitába, mert atttól függetlenül, hogy lényegében saját magatokról állítjátok, hogy a legjobb megoldás vagytok, még lehet igaz is. Most hallok rólatok először, de ez jelentheti a tájékozatlanságomat is.
  Az ok, amiért mégis írok, az az, hogy mi a fenéért mászik vissza most már több mint egy hete a hírfolyamom elejére ez a poszt?
  Ez a büntetés azért mert néhyány hónapja szídtam a vírusírtókat?

  • Kedves Vértényi Péter, a posztot kiemeltük hirdetésként, lehet, hogy a Facebook ezért dobja fel neked többször. Elnézést érte, hamarosan leállítjuk. A hivatkozott vizsgálatot nem mi végeztük, hanem a Virus Bulletin, a legnevesebb vírusirtó tesztelő szervezet. Ők állapították meg a számokat, melyekre hivatkozunk.

 55. Ubuntu,és származékai! Mi is az a “vírus”?? 🙂

 56. Kopácsi Zoltán szerint:

  Leszedtem .. Foglya a gépet! A mailek nem tőltődnek be csak ha letiltom a mailt a virusirton, bár sok dolgot megtalállt.. Viszont leszedte a torrent letőltőt..de lassabb a gépem.

 57. Attila szerint:

  Üdv!

  Mikor kerül bele a programba banki tranzakcióvédelem? Ezt nagyon hiányolom belőle!

  • Kedves Attila,

   A G DATA összes programjában – évek óta! – benne van a BankGuard technológia, amiért a G DATA innovációs díjat is kapott. Ezt a technológiát elsőként és egyedülálló módon mutatta be a G DATA.

   Bővebb információ ezen a linken érhető el.

 58. _ATTI_ szerint:

  Sziasztok!
  Elkezdtem olvasni a hozzászólásokat és kevés érdemleges hozzászólást láttam. Én nem akarok dobálózni azzal hogy melyik a legjobb vírusirtó a piacon, mivel igenis sokat számít hogy az “okos” felhasználó mit tesz vagy nem a neten a gépével, miket nyit meg, oldalak, levelek… stb. Szóval egy biztos, hogy nálam a top néygben van ez a termék és van magyar változata ami plusz jó pont tud lenni. Ettől függetlenül egy biztos, egy jó tűzfal nélkül lehet 100%-os VB hatezer tesztet nyert vírusirtó is a gépen, esélye mint a lőtéri kutyának!!! Mindenkinek más és más jön be, tetszik. Az ingyenesség manapság kevés dolgot ad a felhasználónak, azt sajnálom hogy nincs ingyenes BOOT RESCUE CD, mint más nagyoknál, hogy gond esetén kéznél legyen, ezzel nagy tábort veszítenek. Nálam állandó vírusirtó évek óta nincs a gépen, mert jó és használható tűzfallal, ésszel igenis meg lehet előzni a dolgok 99%-át, ha erre mást ír valaki az igenis hazudik, a bizonyíték a gépem és azoké akiknek segítettem hogy mit használjon és mikre figyeljen amikor szörfözik…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vírusok észlelése VS. számítógép lassítása
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.