A G DATA csatlakozott a kiberbűnözés ellenes globális koalícióhoz

A Cybersecurity Tech Accord több mint 60 technológiai céget átfogó iparági kezdeményezés, melyhez most a G DATA is csatlakozott.

A G DATA csatlakozott a Cybersecurity Tech Accord koalícióhoz, ezzel is hangsúlyozva elköteleződését a kiberbűnözés elleni harcban. A koalíció több mint 60 technológiai vállalat szövetsége, és a célja megvédeni ügyfeleit a titkosszolgálatoktól vagy kiberbűnözőktől induló IT támadásoktól. Az antivírus megoldásokról ismert G DATA mellett a tagok között olyan cégek vannak, mint a Microsoft, a Cisco vagy a HP.

A kiberbűnözés elleni harc a egész társadalom feladatává vált, és egyre fontosabb a digitális világban. Német IT biztonsági vállalatként a G DATA magától értetődően támogatja ezt a digitális biztonságot erősítő kezdeményezést – ismertette Hendrik Flierman, a G DATA globális értékesítési igazgatója.

A Cybersecurity Tech Accord-ról

A Cybersecurity Tech Accord önkéntes vállalást jelent a vezető technológiai cégek részéről. A célja, hogy a kiberbűnözés elleni harc szinergiáit kihasználva, az együttműködést ösztönözve a tagok közösen hárítsák el a kibertámadásokat.

A koalíció négy alapelve:

  1. Felhasználóink és ügyfeleink védelme bárhol
  2. Az ártalmatlan állampolgárokat és vállalatokat érő támadások elhárítása
  3. A felhasználók, ügyfelek, fejlesztők támogatása a kiberbizonsági védelem megerősítésében
  4. Partnerségek kialakítása a kiberbiztonság erősítése céljából

A koalícióhoz csatlakozók szándéka szerint a jövőben a tagok megosztják egymással a kiberfenyegetettségi információkat, ezzel is csökkentve a kártevők terjedését az interneten.

No backdoor garancia 2011 óta

Hét évvel ezelőtt a G DATA aláírta a „No backdoor” (Nincs hátsóajtó) garanciát, a TeleTrust által kezdeményezett, önkéntes “IT Security made in Germany” vagyis IT biztonság Németországból program keretén belül. Az aláírással a G DATA önként vállalta, hogy termékeiben megtalált esetleges biztonsági hibákat nem fedi fel egyetlen titkosszolgálat előtt sem, és nem küld nekik át semmilyen adatot. A vállalat kijelenti, hogy visszautasítja az együttműködést a titkosszolgálati ügynökségekkel. A törvényi helyzet erre vonatkozóan Németországban tiszta, a G DATA nem kényszeríthető együttműködésre semmilyen nemzeti titkosszolgálattal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A G DATA csatlakozott a kiberbűnözés ellenes globális koalícióhoz
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.