Kötelező frissítést rendelt el az amerikai kiberbiztonsági hivatal

Az amerikai Kiberbiztonsági és Infrastruktúra Biztonsági Hivatal (U. S. Cybersecurity and Infrastructure Security Agency – CISA) kötelezően előírta az amerikai állami szervezeteknek, hogy bizonyos sérülékenységeket foltozzanak.

A CISA egy katalógust publikált nemrég, melyek ismert gyártók sérülékenységeit tartalmazzák. Az Apple, Cisco, Microsoft és Google hibái ismert exploitok, melyeket a különböző hacker csoportok rendszeresen és aktívan kihasználnak támadásaik során.

Ez a lista összesen 276 sérülékenységet tartalmaz: közülük 176-ot 2017 és 2020 között azonosítottak, a fennmaradó 100 pedig 2021-ből származik. Az elképzelés szerint ezt a listát folyamatosan frissíti majd a hivatal a többi gyakran kihasznált sérülékenység adataival.

A kötelező működési direktívában kiadott utasítás azt is tartalmazza, hogy meddig kell frissítsék a kijelölt sérülékenységeket az állami szervezetek. A 2021-ben felfedezett sérülékenységeket – melyek a CVE-2021-XXXXX formátumú nevet kapták – november 17-ig kell patcheljék. A fennmaradó 176 hibát 2022. május 3-ig kell kijavítani.

A lista és a sérülékenységek frissítése az állami szervezetek számára kötelező, a magánvállalatok számára viszont iránymutatás, hogy milyen biztonsági problémára figyeljenek elsődlegesen.

Ahogy arról a G DATA blogján is többször írtunk, az IT rendszerek frissítése nehézkés, miután a szakemberek bonyolultnak tartják a folyamatot, emiatt pedig gyakran halasztják a kellemetlen feladatot, sokszor a cégvezetők utasítására.

Azt is kitárgyaltuk már, hogy frissítsünk vagy ne frissítsünk vállalati környezetben. Az biztos, a sérülékenységek frissítése az IT biztonsági stratégia egyik eleme. Ami segíthet, az a vállalati tesztkörnyezet kiépítése vagy az automatikus patchelési megoldások elterjesztése.

Amennyiben még nem ismeri, ajánljuk figyelmébe a G DATA Patch Management modult.

A cikk forrása: The Hacker News

A cikkhez a lap alján tud hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatja.

Ha tetszett a cikk:


Ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kötelező frissítést rendelt el az amerikai kiberbiztonsági hivatal
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.