A G DATA tűzfal használata automatikus (Autopilot) módban

Az autópilóta mód a G DATA tűzfal alapértelmezett beállítása az összes kliens számára. Ezzel a beállítással a tűzfal minden feladatát teljes mértékben a háttérben látja el. A felhasználót semmilyen figyelmeztetéssel nem zavarja meg, és az adminisztrátornak csak minimális számú menedzselési feladatot kell ellátnia.

Az autopilóta módnak minimális menedzselésre van szüksége, és olyan hálózatokra telepíthető, ahol nagyon kevés külső alkalmazás van használatban, vagy ahol a programleltár viszonylag állandó.

A bejövő és kimenő kapcsolatok, automatikusan kiértékelést követően engedélyezve, vagy tiltva lesznek. Ha valamilyen alkalmazás kimenő kapcsolatot akar létesíteni, ha az adott folyamat nem azonosítható kártevőként, a tűzfal engedélyezi azt.

Az első kettő kifelé irányuló kapcsolatlétesítési kísérletnél, egy átmeneti szabály átengedi a forgalmat a tűzfalon. Amennyiben ugyanez a folyamat harmadszor is megkísérli a kimenő kapcsolat létesítését, az autopilóta szabálykészletéhez hozzáadódik egy szabály, amellyel véglegesen engedélyezni fogja az alkalmazást.

A bejövő kapcsolatok mindig eldobásra kerülnek, kivéve, ha azt valamilyen, a rendszeren található egyik folyamat, kifelé irányuló kapcsolódásának részeként kezdeményezi.

A „Jelentések” (Reports) modul figyelemmel kísérésével az adminisztrátor ellenőrizheti, hogy a tűzfal milyen gyakorisággal blokkol alkalmazásokat. Amennyiben az autopilóta mód valamilyen lényeges kimenő, vagy bejövő kapcsolódási kísérleteket blokkol, lehetséges az érintett klienst manuális szabálykészlet módba tenni. Ugyanez érvényes a laptop kliensekre is, az olyan számítógépeket, amelyek gyakran vannak a vállalati hálózaton kívül használva, lehetséges manuális szabálykészlet módra állítani, a nem helyszíni konfigurációs lehetőségek engedélyezéséhez.

Ezután, ha egy blokkolt kapcsolódási kísérletet szeretnénk hozzáadni a szabálykészlethez, a Reports fülön kattintsunk duplán a blokkolt kapcsolódási kísérletre, majd válasszuk ki a szabálykészletet, melyhez hozzá szeretnénk adni, és nyomjuk meg az Allow gombot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A G DATA tűzfal használata automatikus (Autopilot) módban
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.