Biztonságos bejelentkezés a Facebookra

Az adathalász átverések a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek a Facebookon. A kiberbűnözők fáradhatatlanul keresik a módot és az eszközöket, hogy hogyan szerezzék meg facebookos felhasználónevünket és jelszavunkat.

Azután ezek a megszerzett fiókok ontják magukból a spamet vagy az átverési célú üzeneteket a platformon. A csalók kibányásszák adatainkat ezekből a fiókokból és az ismerősök hálózatából is. Ezeket az információkat pedig személyazonosság-lopásra és más célzott támadásokra használják fel.

„bejelentkezési jóváhagyás” (Login approval) egy a Facebook által alkalmazott kétfaktoros hitelesítési lehetőség. Ez egy plusz biztonsági „réteg”, amely egy kódot igényel ahhoz, hogy végrehajthassuk a belépési procedúrát, abban az esetben, ha a Facebook nem ismeri fel az eszközünket.

Hogy elérhessük ezt a beállítást, klikkeljünk a jobb felső sarokban lévő fogaskerék ikonra, majd kattintsunk a „beállítás” linkre. Ezután katt a „Biztonság” linkre a bal oldali oszlopban. Rögtön erre a képernyőre kerülhetünk ide kattintva: https://www.facebook.com/settings?tab=security.

Most már csak a „szerkesztés” linkre kell klikkelni a „Belépési jóváhagyás” alatt, és minden be is van állítva. Ha mobilos Facebook alkalmazást használunk, akkor aktiválni kell a „kódgenerátort” ezen a képernyőn. Így ahelyett, hogy szöveges üzenetben küldene egy titkos kódot, a mobilos Facebook alkalmazás fog generálni nekünk egy kódot, amit használhatunk.

A kódok listája ki is nyomtatható, ha tudjuk előre, hogy valami okból nem fogunk hozzáférni a telefonunkhoz. Érdemes ezt észben tartani, ha utazunk vagy a telefonunk állandóan lemerül. Kattintsunk a „Kód megszerzése” linkre a „Belépési jóváhagyás” szekcióban.

A kétfaktoros hitelesítést minden oldalon használni kellene, amely felajánlja ezt a lehetőséget. Így a hackernek már nem csak a felhasználói nevünkre és jelszavunkra lesz szüksége, hanem hozzáférésre a telefonunkhoz is.

Ha már úgyis a „Biztonsági” lapon vagyunk, érdemes a többi facebookos adatvédelmi beállításunkat is leellenőrizni és megfelelően beállítani a maximális védelem érdekében.

Forrás: Facecrooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonságos bejelentkezés a Facebookra
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.