Tanúsítvány importálása a számítógépre

Néha megtörténhet, hogy a számítógépen futó szolgáltatások helyes működésének biztosítása érdekében importálnunk kell a gépre egy biztonsági tanúsítványt.

Erre jellemzően olyankor van szükség, ha korábbi operációs rendszert használunk, amely nem ismeri fel a frissen kiállított biztonsági tanúsítványt. A tanúsítvány egy olyan eszköz, amelyet a számítógépek arra használnak, hogy ellenőrizzék bizonyos szolgáltatások (például a levelezés) vagy programok eredetét, készítőjét.

A G DATA lakossági szoftverekből először exportálhatjuk a G DATA tanúsítványait. Ehhez nyissuk meg a beállításokat, majd az E-mail védelem alatt kattintsunk a Tanúsítvány export gombra.

Tanúsítványokat az alábbi módon importálhatunk Windows operációs rendszerrel rendelkező számítógépünkre:

– Kattintsunk a Start menüre, majd kezdjük el gépelni a Futtatás szót. A megjelenő Futtatás alkalmazásba írjuk be az mmc.exe kifejezést.
– A megjelenő konzolon válasszuk a Fájl > Beépülő modul hozzáadása / eltávolítása lehetőséget.
– Válasszuk ki a Tanúsítványokat, és kattintsuk végig a folyamatot. A beépülőt a Számítógépfiókhoz adjuk hozzá.
– A bal oldalon nyissuk ki a Tanúsítványokat, és kattintsunk a Megbízható legfelső szintű hitelesítésszolgáltatókra vagy a Személyes mappára – a tanúsítvány típusától függően. (Ha nem tudja, melyik mappába kell importálnia a tanúsítványt, vegye fel a kapcsolatot a terméktámogatásunkkal.)
– A Tanúsítványokon jobb klikkel kattintsunk az Összes feladat > Importálás lehetőségre
– Importáljuk a letöltött tanúsítványt, majd indítsuk újra a gépet

A folyamatot az alábbi képek szemléltetik:

A Számítógépfiókhoz adjuk hozzá a Tanúsítványok beépülőt

Az importálás után érvényes tanúsítványokat kell látnunk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tanúsítvány importálása a számítógépre
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.