G DATA Menedzsment Szerver migrálása új szerverre

Fontos tudni, hogy a kliensek listája, a csoportok, és minden beállítás – beleértve a biztonsági házirendeket – a G DATA SQL adatbázisban kerül tárolásra.

Ha fontos megőrizni ezeket a beállításokat, akkor szükséges a jelenlegi adatbázist exportálni. Ha nem szükséges megőrizni a beállításokat, akkor a telepítés során új adatbázis készül.

A migrálás menete:

1. Készítsük el a jelenleg adatbázis mentését a Business.Server.Config.exe eszköz (C: \ Program Files (x86) \ G DATA \ G DATA AntiVirus ManagementServer) segítségével, vagy a Microsoft ingyenes eszközével, a Microsoft SQL ManagementStudio segítségével.

Business.Server.Config.exe

2. A régi szervert kapcsoljuk ki vagy a gép kikapcsolásával, vagy a G DATA Management Server szolgáltatás leállításával és letiltásával.

3. Töltsük le a G DATA ManagementServer legfrissebb verzióját.

4. Ügyeljünk arra, hogy a Windows Server operációs rendszerre szükséges a .Net keretrendszer 3.5-ös verziójának telepítése. A telepítést akkor folytassa, ha a .Net keretrendszer rendelkezésre áll.

5. A G DATA adatbázist a telepítés után állítsuk helyre a mentésből a GdmmConfig.exe vagy az SQL ManagementStudio segítségével.

6. A kliensek a szerver DNS neve alapján kommunikálnak a szerverrel. AJÁNLOTT, HOGY AZ ÚJ SZERVERT A RÉGI SZERVER NEVÉN NEVEZZÜK EL!

7. Ha az új szerver neve különbözik a régi szerverétől, akkor minden kliensen meg kell változtatni a szerver nevét. Ezt megtehetjük Group Policy segítségével is.

8. Ne felejtsük el telepíteni az új szerverre a kliens védelmet. Amennyiben új kliensek is csatolásra kerülnek, ezekre is telepítsük a kliensvédelmet. Fontos, hogy egyes szervereken kivételeket kell meghatározni ahhoz, hogy a kliensvédelem ne akadályozzon más folyamatokat. Ilyen lehet az Active Directory kizárása a kliensvédelemből, vagy az Exchange szerveren meghatározott kivételek. Ne felejtsük el, hogy a kivételeket két helyen kell felvinni: az állandó vírusvédelem (monitor) kivételei közé és a kézi indítású keresés (virus scan) kivételei közé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

G DATA Menedzsment Szerver migrálása új szerverre
A weboldalon sütiket (cookie) használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával elfogadja Adatkezelési tájékoztatónkat.